Markedsføring av ditt arrangement

Markedsføringen av et arrangement er avgjørende for å tiltrekke deltakere og skape interesse rundt det. Her er 9 effektive måter å markedsføre et arrangement på:

1. Definer din målgruppe

Forstå hvem du ønsker å nå med arrangementet ditt. Dette vil påvirke hvilke kanaler og tilnærminger du bør bruke i markedsføringen.

2. Lag en markedsføringsplan

Utvikle en grundig markedsføringsplan som inkluderer en tidslinje for når og hvordan du vil markedsføre arrangementet. Dette kan omfatte pre-event markedsføring, markedsføring under arrangementet og post-event markedsføring.

3. Digital markedsføring

Bruk sosiale medier, e-postmarkedsføring og nettannonsering for å nå potensielle deltakere. Opprett engasjerende innhold og bruk visuelle elementer som bilder og videoer for å fange oppmerksomheten. 

4. Nettside og landingsside

Opprett en profesjonell nettside eller landingsside dedikert til arrangementet. Sikre at denne siden gir all nødvendig informasjon, inkludert dato, sted, program og påmeldingsdetaljer.

5. Partnerskap og samarbeid

Inngå partnerskap med relevante, influensere, bedrifter eller organisasjoner. Dette kan innebære å dele markedsføringsressurser, utveksle nettverk og nå en bredere målgruppe. 

6. Rabatter og kampanjer

Tilby tidlige påmeldingsrabatter eller kampanjer for å oppmuntre folk til å melde seg på tidlig. Dette kan skape en følelse av presserende handling. 

7. Engasjer lokale samfunn

Delta i lokale arrangementer, møter eller samfunnsgrupper for å markedsføre ditt arrangement. Muntlig markedsføring er ofte svært effektiv.

8. E-postmarkedsføring

Bygg og bruk din e-postliste for å sende målrettede markedsføringskampanjer. Dette gir deg muligheten til å kommunisere direkte med potensielle deltakere.

9. Evaluering og justering

Evaluer resultatene av markedsføringsinnsatsen og vær villig til å justere strategien underveis. Dette kan innebære å fokusere mer på de kanalene som gir best resultater eller tilpasse budskapet basert på tilbakemeldinger.

Husk at en vellykket markedsføring er en kontinuerlig prosess som krever oppmerksomhet og tilpasning etter hvert som arrangementet nærmer seg.

For flere tips les: Hvordan lage arrangement som tiltrekker mange deltakere?

Trenger du en sparringspartner? Ta kontakt for en uforpliktende prat.